Home » Rozemarijn - 10 ml.

Rozemarijn - 10 ml.

€ 12,95

Rozemarijn - 10 ml.

€ 12,95

Botanische naam: Rosmarinus+officinalis

Land van herkomst: Tunesië

■ luizen

■ spit

■ suikerziekte


EIGENSCHAPPEN

Rozemarijn is stimulerend, sterk slijmoplossend, versnelt de uitscheiding van afvalstoffen, schimmel bestrijdend (vooral candida), bactericide (stafylokokken, streptokokken).

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft Rozemarijn etherische olie een kruidig frisse geur die een stimulerende werking heeft op het centrale zenuwstelsel. Een geschikte olie voor de ochtend. Via verdamping is Rozemarijn in te zetten ter preventie voor alle luchtweginfecties. Mensen die snel last hebben van de luchtwegen hebben baat bij het regelmatig verdampen van Rozemarijn. Deze olie verhoogt de afweerkrachten van het lichaam. Verder is Rozemarijn ontstekingsremmend bij sinusitis (holteontstekingen), bronchitis en verkoudheid. Bij fysieke en mentale uitputting geeft Rozemarijn weer nieuwe kracht. Rozemarijn verlengt het concentratievermogen en is daarom ideaal om bij te studeren. Ook mensen met een chronische vermoeidheid hebben baat bij het verdampen van rozemarijn.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Rozemarijn etherische olie blijkt acné en een vette huid en vet haar goed te bestrijden. Het stimuleert de circulatie in alle huidlagen.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via baden is Rozemarijn etherische olie in te zetten bij longklachten, te langzame uitscheiding van afvalstoffen, schimmelinfecties (candida) en (chronische) vermoeidheid.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 10% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 10 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

In lage dosering blijkt Rozemarijn etherische olie non-toxisch, niet sensibiliserend en over het algemeen niet irriterend. Huidirritatie is mogelijk; daarom is rozemarijn af te raden bij gevoelige en beschadigde huid. De olie werkt, zelfs in lage dosering, sterk stimulerend; daarom is rozemarijn ’s avonds voor het slapen gaan af te raden. In bad kan Rozemarijn eytheem (roodheid van de huid) veroorzaken.

 

WAARSCHUWINGEN

Zie contra-indicaties.

 

CONTRA-INDICATIES

  • gebruik rozemarijn enkel in lage dosering.
  • niet gebruiken bij baby’s en kinderen onder de 6 jaar.
  • vermijd rozemarijn bij epilepsie.
  • kan in hogere concentraties irritaties veroorzaken.
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap en hoge bloeddruk.

 

WERKT GOED I.C.M.

Rozemarijn etherische olie kan goed gecombineerd worden met Citronella, Oregano, Tijm, Den Basilicum, Elemi, Ceder, Petitgrain en Specerij oliën.

 

AROMATHERAPIE

Rozemarijn olie heeft invloed op een zwakke spijsvertering, een opgeblazen gevoel, neuralgische pijnen en bezit het vermogen de bloedsomloop te stimuleren. Dit wordt veroorzaakt omdat het een bloed stuwende werking heeft en de weefsels verwijdt die er mee behandeld worden. Daarnaast heeft de olie een opwekkende invloed op oudere mensen en wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij acné, eczeem, dermatitis, hoofd-roos, vet haar, scabies, haaruitval, luizen, constipatie, vermoeide spieren, geestelijke vermoeidheid, lage bloed-druk, aderverkalking, hartkloppingen, griep, infecties, verkoudheid, zenuw-pijn, darminfecties, duizeligheid, suikerziekte, pijnlijke menstruatie, migraine, spierpijn, jicht, verstuikingen, hoesten, verkoudheid, vermoeidheid, gewrichtspijn, stress, koude handen en voeten en spit.

 

Veiligheid:
vloeistof en damp zijn ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xn-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: huid langdurig spoelen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie het braken vermijden, onmiddellijk een arts waarschuwen.    

allergenen: limonen - linalol

Grenswaarde 10 ppm: Leave-on-producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,33%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,333%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E4750 / 18-0315 / Cmd
productnaam Rozemarijn olie
land van herkomst Marokko
INCI namen Rosmarinus oil
botanische naam Rosmarinus officinalis
synoniemen Oleum rosmarinii
farmacopoea CAS: 8024-12-2 / Einecs: 283-291-9
kleur kleurloos
geur karakteristiek
smaak aromatisch, bitter
consistentie vloeibaar helder
bereiding stoomdestillatie uit het biologisch geteelde kruid (bladeren bevatten 1 tot 2½% etherische olie)
stamplant Rosmarinus officinalis L.
controle DE-026-ÖKO-Kontrollstelle
noot middelnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 330 µTE/100g
chakra / kleur hart / groen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700