Home » Pompelmoes - 10 ml.

Pompelmoes - 10 ml.

€ 11,95

Pompelmoes - 10 ml.

€ 11,95

(Grapefruit)

Botanische naam: Citrus paradisi

Land van herkomst: Israël

■ oedeem

■ stijfheid

■ kater


EIGENSCHAPPEN

Traditioneel gebruik van pompelmoes olie is niet gedocumenteerd. Pompelmoes is antiseptisch, anti-toxisch, samentrekkend, bactericide, stimulerend op het lymfestelsel en een algemeen tonicum.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider verspreidt pompelmoes een aangename, frisse geur. Bij verdamping werkt pompelmoes als desinfecteerder van de omgeving. De olie is opbouwend en stimulerend bij depressie, hoofdpijn, plankenkoorts, jetlag, vermoeidheid en lusteloosheid.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging is pompelmoes te gebruiken bij zwemmerseczeem, vette huid en mogelijk cellulitis. Pompelmoes maakt de huid strakker en helpt haargroei. De olie ontsmet de huid. In een massage olie stimuleert pompelmoes de bloed- en lymfecirculatie en helpt daardoor het lichaam te ontgiften en is te gebruiken bij stijve spieren of oedeem.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via baden is pompelmoes in te zetten bij stijve spieren spieren, tijdens een ontslakkingskuur, kou, griep en vermoeidheid. De olie verfrist het lichaam.

Inwendig

Pompelmoes stimuleert de galblaas, is een tonicum voor de lever en is mogelijk een hulp bij het reguleren van lichaamsgewicht.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 10% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 10 druppels in een vol bad.

Inwendig

3 maal daags 3 druppels, opgelost in een theelepel honing en mengen in een glaasje water.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Geperste pompelmoes olie, getest in lage dosering, is non-toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. Verouderde (geoxideerde) olie en/of pompelmoes olie met een hoog d-limonnengehalte verhoogt de kans op overgevoeligheid (netelroos). Pompelmoes olie is kwetsbaar en loopt snel in kwaliteit terug. In warm water kan pompelmoes bij overdosering huidirritatie veroorzaken. De olie bevat spoortjes furocoumarines (0,0012%) waardoor een kans bestaat op fototoxiteit; vermijd zon(nebank) na gebruik op de huid. Pompelmoes in een mengsel met ander niet fototoxische etherische oliën vermindert de kans op fototoxiteit.

 

WAARSCHUWINGEN

Etherische oliën uit citrusfruit oxideren snel en zouden daarom, bij gebruik op de huid, in de koelkast bewaard moeten worden. Hoe ouder de olie, hoe groter de kans op overgevoeligheid. Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van pompelmoes olie op de gevoelige of beschadigde huid. Bij gebruik van pompelmoes in het bad of op de huid enkele uren niet in de zon of onder de zonnebank.

 

CONTRA-INDICATIES

Kan bij puur gebruik bij gevoelige mensen huidirritatie veroorzaken.

 

WERKT GOED I.C.M.

Pompelmoes etherische olie kan goed gecombineerd worden met Citroen, Palmarosa, Bergamot, Neroli, Rozemarijn, Cypres, Lavendel, Geranium en Kardemom.

 

AROMATHERAPIE

Naar de mening van deskundigen werkt pompelmoes (grapefruit)olie ontgiftend voor de organen, samentrekkend voor de huid en activeert de levenslust. Bevat alkaloïde, wat een gunstige invloed op de spijsvertering heeft. In de aromatherapie wordt pompelmoesolie o.a. ter ondersteuning ingezet bij trage spijsvertering, slapte na ziekte, acné, verstopte huid, cellulitis, oedeem, eet-stoornissen, jetlag, migraine, PMS, lever-aandoeningen, hoofdpijn, afslanken/ verstevigen, mentale stress, galstenen, anorexia, verslavingen (drugs), bou-limie, droge keel, kater, lymfatisch decongestivum, miskraam (erna), obesitas, overeten, prestatie stress, teruggetrokkenheid, eetlust onderdruk-ker, stijfheid, griep, koude rillingen, stress, verkoudheid, vette huid, spanningen, depressiviteit, geestelijke uitputting en (voorjaars)moeheid.

 

Veiligheid:
ontvlambaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. contact met de huid vermijden. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.

allergenen: citral - citronellol - geraniol - limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1720 / 18-0917 / Aro / Tho
productnaam Grapefruit olie
Pompelmoes olie Pompelmoes olie
land van herkomst Florida
INCI naam Citrus paradisi oil
botanische naam Citrus paradisi
synoniem Oleum grapefruit
Oleum citrus paradisi decumana Oleum citrus paradisi decumana
farmacopoea CAS: 8016-20-2 / Einecs: 289-904-6
kleur helder geel
geur bitter kruidige Citrusgeur
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding koude persing van de verse schillen
noot kopnoot
element lucht / lucht
ORAC* waarde 22600 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus / geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700