Home » Poleimunt - 10 ml.

Poleimunt - 10 ml.

€ 7,95

Poleimunt - 10 ml.

€ 7,95

Botanische naam: Mentha pulegium

Land van herkomst: Frankrijk

■ koorts

■ insectensteken

■ halitosis

Poleimunt olie werkt ontkrampend en algemeen stimulerend. Stimuleert het zweten en werkt daarom koorts verlagend. De geur is zeer intensief en wordt niet door iedereen als aangenaam ervaren. Verdrijft door verdampen insecten w.o. vlooien en mieren. Door poleimunt olie te verstuiven is de olie heerlijk opwekkend en fris. Hij maakt bewust en geeft de helderheid voor een nieuw begin.
Omwille van de giftigheid wordt poleimunt olie slechts sporadisch in de aromatherapie ingezet en wel ter ondersteuning bij* :

  • spasmen
  • koorts
  • halitosis
  • insectensteken

 

Contra-indicaties:

  • is oraal giftig en werkt abortief door het hoge pulegoon gehalte
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap en bij nierproblemen
  • niet gebruiken bij kinderen

 

Veiligheid:
brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. schadelijk bij inslikken, niet toxisch bij inhaleren, irriterend voor huid en slijmvliezen. Buiten het bereik van kinderen houden.
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie melk of water drinken en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1666 / 201610 / Bac / Shiv
productnaam Poleimunt olie, Penny Royal oil,
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Poley oil
botanische naam Mentha pulegium
synoniem Pulegium vulgare Mill., Pulegium regium, Melissa pulegioides
farmacopoea CAS: 8013-99-8 / Einecs:
kleur kleurloos
geur sterke kamferachtige muntgeur
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie gedroogde bladeren (bladeren kunnen tot 2½% etherische olie bevatten)
noot hartnoot
element water / aarde