Home » Peterselie - 10 ml.

Peterselie - 10 ml.

€ 9,95

Peterselie - 10 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Petroselinum sativum

Land van herkomst: India

■ artritis

■ cellulitis

■ moedervlekken

Peterselie olie heeft antiseptische, anti-reumatische en adstringerende eigenschappen werkt de olie sterk urine-afdrijvend, seksueel opwindend en stimuleert de spijsverteringsorganen. In de aromatherapie wordt peterselie olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • artritis
  • cellulitis
  • reuma
  • jicht
  • ischias
  • couperose
  • spataderen
  • aambeien
  • de hik
  • blaasontsteking
  • menstruatie klachten
  • galstenen
  • nierstenen
  • infecties urinewegen
  • prostaatklachten
  • sproeten
  • moedervlekken

 

Contra-indicaties:

  • spaarzaam toepassen
  • niet gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens het zogen
  • bevat het giftige apiol wat bij hoge dosis leverschade kan veroorzaken
  • niet langdurig gebruiken

 

Veiligheid: zaadolie.
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Bij verbranding giftige dampen carbonmonoxide, carbon dioxide. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xi-Xn-N: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie het braken vermijden en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.    

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1685 / 18-0825 / Shiv
productnaam Peterselie zaadolie
land van herkomst India
INCI naam Parsley seed oil - Parsley oil
botanische naam Petroselinum sativum
synoniem Petroselinum latifolium
farmacopoea CAS: 8000-68-8 / FEMA 2836
kleur geelbruin
geur kruidig
smaak peperachtig
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van vruchten (zaad) levert 15-30% etherische olie
noot middennoot