Home » Perubalsem - 10 ml.

Perubalsem - 10 ml.

€ 6,95

Perubalsem - 10 ml.

€ 6,95

Botanische naam: Balsamum peruvianum

Land van herkomst: El Salvador

■ aambeien

■ kloven

■ (luier)uitslag

Perubalsem olie heeft antibacteriële, sterke antiseptische en anti-spasmodische eigenschappen en bevordert de groei van epitheel cellen. Het toevoegen van perubalsem olie aan huid oliën werkt effectief voor de behandeling van eczeem en jeukende huid en het toevoegen aan zalven voor het behandelen van slecht helende wonden en huidinfecties. In de aromatherapie wordt perubalsem olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • aambeien
  • droge huid met jeuk
  • kloven
  • eczeem (speciaal op onderbenen)
  • (luier)uitslag
  • open zweren
  • lage bloeddruk
  • schurft
  • reumatische aandoeningen
  • winter- handen en voeten
  • astma
  • slijmvorming
  • acute bronchitis
  • hoesten
  • verkoudheid
  • nervositeit
  • stress

 

Contra-indicaties:

  • niet giftig
  • kan bij sommige personen overgevoeligheid veroorzaken
  • allergeen!

 

Veiligheid:
Stabiele vloeistof, schokbestendig, niet toxisch bij inhaleren. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  mogelijk allergeen bij langdurig gebruik, gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen 10-15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: met veel water en zeep wassen.
ingestie: ingestie melk of water drinken en een arts waarschuwen. Etiket of verpakking tonen.      

allergenen: benzylcinnamat

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,066%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,660%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E0095 / 18-0915 / Shiv / Aro
productnaam Perubalsem - Peru olie
land van herkomst El Salvador
INCI naam Peru oil
botanische naam Myroxylon balsamum var. pereirae
synoniem Toluifera pereirae - Myrospermum pareirae - Myroxylon pereira - Balsamum peruvianum
farmacopoea CAS: 108007-00-9 / Einecs: 232-352-8
kleur roodbruin
geur benzoë vanille-achtig
smaak kruidig bitterzoet
consistentie viskeus
bereiding aanboren van stam
noot basisnoot
element aarde