Home » Peen - 10 ml.

Peen - 10 ml.

€ 16,95

Peen - 10 ml.

€ 16,95

Botanische naam: Daucus carota

Land van herkomst: India

■ gewrichtsontsteking

■ jicht

■ onregelmatige menstruatie

Peenolie is een tonicum voor de huid en ondersteunt het genezingsproces van huidaandoeningen en helpt daarbij lelijk littekenweefsel voorkomen. De olie wordt vooral in de huidverzorging gebruikt, het verbetert de elasticiteit en de kwaliteit van de huid en vermindert oneffenheden. Bovendien is peenolie urine afdrijvend, beschermend tegen verbranding door de zon en effectief voor het afdrijven van maden en spoelwormen. In de aromatherapie wordt peenolie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • blaasontsteking
  • nierontsteking
  • gewrichtsontsteking
  • jicht
  • reuma
  • eczeem
  • psoriasis
  • huiduitslag
  • rimpels
  • leverklachten
  • kou
  • bevriezingen
  • jeuk
  • zweren
  • onregelmatige menstruatie
  • PMS
  • bloedarmoede
  • diarree (bij kinderen)
  • hoesten
  • catarre
  • maagklachten
  • ingewand stoornissen

 

Contra-indicaties:

  • bevordert de menstruatie daarom niet tijdens zwangerschap gebruiken
  • teveel kan toxisch werken

 

Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xn-N: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen, open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.        

allergenen: limonen - geraniol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1640 / 18-0825 / Aro / Shiv
productnaam Wortelzaad olie - Carrot seed oil
land van herkomst India
INCI naam Daucus carota
botanische naam Daucus carota
synoniem Peen olie / Karoteen olie
farmacopoea CAS: 84929-61-3 / Einecs: 284-545-1
kleur bleekgeel
geur fris zoet kruidig
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie gedeeltelijk gedroogde zaden
noot middelnoot
element aarde / vuur
chakra / kleur kruin / geel