Home » Marjolein - 10 ml.

Marjolein - 10 ml.

€ 13,95

Marjolein - 10 ml.

€ 13,95

Botanische naam: Origanum majorana

Land van herkomst: Frankrijk/India

■ examenvrees

■ oorpijn

■ PMS

EIGENSCHAPPEN

Zoete marjolein etherische olie is pijnverdovend, sterk krampstillend, zeer sterk werkend op de parasympathicus; kalmerend en rustgevend, vaatverwijdend, bloeddrukverlagend, bactericide (gram+ (o.a. Clostridium, Strep-tococcus, Protues, E.coli, Salmonella) pneumo, tuberkel), harttonisch, een anafrodisium (seksueel afkoelend), mogelijk anti-viraal, fungicide en slijmoplossend.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider verspreidt marjolein etherische olie een kruidige geur. Marjolein combineert antibacteriële en krampstillende eigenschappen. In de diffuser werkt marjolein krampstillend bij luchtwegen-problemen en -infecties. Bij benauwdheid, kramphoest en kinkhoest is marjolein één van de beste ontspannende oliën. Het is een effectieve olie die zacht genoeg is voor kinderen. Marjolein etherische olie ontspant bij hoofd-pijn en migraine en hyperactiviteit en is doeltreffend bij slapeloosheid. Marjolein etherische olie is doeltreffend en verwarmend bij spanningen en (emotionele) krampen.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Marjolein etherische olie kan toegepast worden als wondheler (geschikt bij doorligwonden die geïnfecteerd zijn met één van bovenstaande gram+ bacteriën) en is een goede olie bij winterhanden en -voeten. Marjolein etherische olie werkt mogelijke aderverwijdend, bij neuralgie (zenuwpijnen), artritis, spierkrampen en andere pijnen aan spieren en gewrichten. Verwerkt in een massage olie geeft marjolein etherische olie een gevoel van warmte op de spieren.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via baden is marjolein etherische olie in te zetten bij een hoge bloeddruk, tachicardia, verhoogde schildklierwerking (medische diagnose noodzakelijk), hoofdpijn en migraine.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 6% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 6 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

In lage dosering is marjolein etherische olie non-toxisich, over het algemeen niet irriterend en niet sensibiliserend. Voorzichtigheid is geboden bij astmatische aandoeningen: marjolein werkt op de parasympathicus en kan in dit geval prikkelend werken. Er zijn geen bijwerkingen bekend. Het bestanddeel p-cymeen kan soms op een gevoelige huid irritaties veroorzaken.

 

WAARSCHUWINGEN

Niet gebruiken bij een lage bloeddruk.

 

CONTRA-INDICATIES

  • kan bij gevoelige personen irritaties veroorzaken
  • erg huidvriendelijk; door het grote aandeel aan monoterpenolen
  • niet gebruiken bij zwangerschap
  • heeft bij overmatig gebruik een verdovend effect

 

WERKT GOED I.C.M.

Marjolein etherische olie kan goed gecombineerd worden met alle citrus-oliën, bay, koriander, scharlei, zwarte peper, lavendel, rozemarijn, ylang ylang, neroli, grove den, cypres, tijm en jeneverbes.

 

AROMATHERAPIE

Marjolein olie stimuleert volgens deskundigen de doorbloeding en heeft bovendien pijn verzachtende eigenschappen. Hij vermindert met zijn ontspannende werking buikpijn (menstruatiepijnen) en krampen; Een buikmassage met bijv. amandelolie waaraan 2-4 druppels zijn toegevoegd geeft veel verlichting. De olie wordt met beide handen in cirkelende bewegingen gelijkmatig over de buik verdeeld, deze massage bevordert de doorbloeding en ontspant de verkramping. Therapeuten zijn van mening dat marjolein olie als toevoeging aan massage oliën heel werkzaam is bij de behandeling van verrekte spieren, spierkrampen, verstuikingen en reumatische klachten. Marjolein olie werkt kalmerend op het zenuwstelsel, antidepressief, eetlust opwekkend en vaatverwijdend en kan ook gebuikt worden bij de bestrijding van teken. In combinatie met rozemarijn olie heeft marjolein olie een activerende en pijnstillende werking. In de aroma-therapie wordt marjolein olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij ademkrampen, astma, hoesten, slechte bloedcirculatie (koude handen en voeten), blauwe plekken, kneuzingen, menstruatiepijn, witte vloed, PMS, examenvrees, migraine, slecht slapen, hypertensie, spijsverteringskrampen, nervositeit, gewrichtsontsteking, kies-pijn, oorpijn, verkoudheid, sinusitis, artritis, lumbago, verstuikingen, verrekkingen, gewrichtsreuma, licht verhoogde bloeddruk en stress. Majolein werkt kalmerend op het zenuwstelsel, antidepressief, eetlust opwekkend en vaatverwijdend. Marjolein ook gebuikt worden bij de bestrijding van teken. Marjolein heeft in combinatie met rozemarijn een activerende en pijnstillende werking.

 

Veiligheid:
ontvlambaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. contact met de huid vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. kan bij verslikken longschade veroorzaken. schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: contactlenzen onmiddellijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep. Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen - linalol

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,012%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,125%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1495 / 18-0217 / Aro / Shiv
productnaam Marjolein olie, sweet majoram oil
land van herkomst India
INCI naam Origanum majorana oil
botanische naam Origanum majorana
synoniem Oleum majoranae, Majoraan, Marjolein
farmacopoea CAS: 8015-01-8 / Einecs: 282-004-4
kleur licht geelbruin
geur organoleptisch warm aromatisch kruidig, zoet
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie bloeiend kruid / opbrengst afhankelijk van tijd van het jaar tussen 0,7 en 3,5% olie
noot kopnoot
element vuur - lucht
ORAC* waarde 130900 µTE/100g
chakra / kleur hart en solar plexus / groen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700