Home » Manuka - 10 ml.

Manuka - 10 ml.

€ 34,95

Manuka - 10 ml.

€ 34,95

Botanische naam: Leptospermum scoparium

Land van herkomst: Nieuw Zeeland

■ herpes

■ wratten

■ luchtwegproblemen

Manuka heeft een lange geschiedenis en is al vele eeuwen bij de Maori`s bekend als een heilzame plant die traditioneel gebruikt werd bij luchtwegproblemen en reumatische klachten. Het bijzondere van manuka is de werkstof leptospermum, welke tot nu toe alleen in manuka olie werd aangetroffen. Het heeft een vele sterkere werking bij de bestrijding van bacteriën en schimmels dan andere theeboom oliën en is bovendien veel huidvriendelijker.

De antiseptische eigenschappen van manuka olie zouden naar mening van de aromatherapeuten goed benut kunnen worden bij de behandeling van o.a. jeugdpuistjes en wondjes. Bovendien zou manuka olie een drogende werking hebben waardoor de olie effectief is bij de verzorging van een vette huid en acné.

Manuka olie is volgens meningen uit de aromatherapie pijnstillend, anti-allergisch, anti-viraal, slijmoplossend, schimmeldodend en heeft een brede anti-bacteriële werking In de aromatherapie wordt manuka olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • veel bacteriële- en virusinfecties
  • hooikoorts
  • catarre
  • sinusitis
  • verkoudheid
  • griep
  • dekubitis
  • zenuwpijnen
  • spier- en rugpijn
  • reumatische klachten
  • luchtwegproblemen
  • schimmelinfecties
  • jeugdpuistjes
  • karbonkels
  • insecten steken
  • roos
  • eczeem
  • herpes
  • wratten
  • insecten verdrijver/doder
  • huidproblemen (verdunnen met een basisolie avocado-olie)
  • ernstige verwondingen (voorzichtig aanstippen met pure manuka olie)

 

Contra-indicaties:

  • niet giftig
  • niet irriterend; ook niet voor de slijmvliezen
  • kan bij langdurig gebruik bij sommige mensen lichte huidirritaties veroorzaken

 

Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn: irritant voor ogen en huid, contact vermijden, kan allergische reactie veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;
Oogcontact: behoedzaam met water spoelen, eventuele contactlenzen onmiddellijk verwijderen. huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, braken bevorderen en arts waarschuwen, verpakking of etiket tonen.        

allergenen: -

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on'-producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100,00%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100,00%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1490 / 18-0910 / Aro
productnaam Manuka olie
land van herkomst Nieuw Zeeland oostkust
INCI naam Leptospermum scoparium
botanische naam Leptospermum scoparium
synoniem White Tea Tree
farmacopoea CAS: 219828-87-2 / Einecs: 223749-44-8
kleur helder bruingeel
geur honing-medicijnachtig
smaak scherp kruidig
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie bladeren
noot hartnoot
element lucht / aarde
ORAC* waarde 1892 µTE/100g
chakra / kleur sakraal, solar plexus en hart / geel - oranje

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700