Home » Kardamom - 10 ml.

Kardamom - 10 ml.

€ 21,95

Kardamom - 10 ml.

€ 21,95

Botanische naam: Elettaria cardamomum

Land van herkomst: Guatamala

■ slijmoplossend

■ antibacterieel

■ ontstekingsremmend

Dankzij de slijmoplossende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen is kardamom olie naar de mening van deskundigen een uitstekend middel voor de behandeling verkoudheid en hoesten. In de aromatherapie wordt kardamomolie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • afrodisiacum
  • analgetisch
  • anti-astmatisch
  • anti-bacterieel
  • anti-catarraal
  • anti-convulsant
  • anti-epileptisch
  • anti-inflammatoire
  • antiseptisch
  • luchtwegen
  • hoesten
  • halitosis
  • antispasmodisch
  • koliek door laxeermiddelen
  • anorexia
  • bactericide
  • bronchitis
  • catarraal
  • cardiotonisch
  • carminatief
  • dyspepsie
  • flatulentie
  • cefalisch
  • colitis
  • digestief
  • misselijkheid
  • hoofdpijn van digestie
  • diuretisch
  • eetlustopwekkend
  • expectorant
  • halitosis
  • hartversterkend
  • kalmerend
  • long ontsmettend
  • krampstillend
  • neuromusculair
  • licht menstruatie-bevorderend
  • nervositeit
  • sterk slijmoplossend
  • spijsverteringsstoornissen
  • spasmolytisch
  • algemeen stimulerend
  • stomachisch
  • algemeen tonicum
  • zenuwen
  • verlammingen
  • versterkend
  • verwarmend
  • winderigheid

 

Contra-indicaties

  • in hoge concentraties mogelijk irriterend en kan bij gevoelige mensen overgevoeligheid veroorzaken
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap of het zogen of dan alleen af en toe verdampen

 

Veiligheid:
vloeistof en damp ontvlambaar; stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kans op darmirritaties; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten spoelen met water of melk.
huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie braken vermijden; melk of norit toedienen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen: geraniol - limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1345 / 18-0612 / Shiv / Aro
productnaam Cardamom olie
land van herkomst Guatamala
INCI naam Elettaria cardamomum
botanische naam Elettaria cardamomum
synoniem Oleum cardamomum, Koetsiertjes, Kardemom, Elattari, Alpinia cardamomum, Elettaria repens (sonn)
farmacopoea CAS: 8000-66-6 / Einecs: 288-922-1
kleur bleekgeel
geur warm, zoet kruidig
smaak zoet kruidig
noot topnoot
element water - vuur
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van het zaad
noot hartnoot
element water / vuur
ORAC waarde * 36500 µTE / 100g
chakra / kleur solar plexus / geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700