Home » Kalmoes - 10 ml.

Kalmoes - 10 ml.

€ 17,95

Kalmoes - 10 ml.

€ 17,95

Botanische naam: Acorus calamus

Land van herkomst: India

■ maagzuur

■ worminfecties

■ ontstoken tandvlees

Deskundigen zijn van mening dat Kalmoes essentiële olie antiseptische en anti-reumatische eigenschappen heeft,een bactericide is en dat de olie neurotoxisch en abortief kan zijn. In de aromatherapie wordt kalmoesolie gezien als/o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • abortief
  • afrodisiacum
  • angina
  • anthelmintisch
  • antidiarree
  • antireumatisch
  • antiseptisch
  • antispasmodisch
  • apathie
  • bactericide
  • blaasproblemen
  • bloedarmoede
  • bloedstelpend
  • bloedzuiverend
  • cordial
  • carminatief
  • darmgas verdrijvend
  • digestief
  • diuretisch (afscheiden van urinezuur)
  • eetlustopwekkend
  • expectorant
  • flatulentie
  • galproblemen
  • halitose
  • huidproblemen (dermatologisch)
  • hypnotisch
  • insecticide
  • kalmerend bij nieren en darmen
  • kiespijn
  • kolieken
  • koortswerend
  • leverproblemen /-ziekten 
  • maagversterkend / maagzuur / maagklachten
  • menstruatiebevorderend
  • nervinum (rustgevend)
  • ontspannend
  • pijnstillend
  • spasmolytisch
  • spijsverteringbevorderend
  • stimulerend / opwekkend
  • stofwisselingsziekten
  • stomachisch
  • sudorifisch, koorts
  • tandpijn
  • trachitis
  • versterkend
  • wormverdrijvend
  • zenuwstelsel, kalmerend 
  • zweetdrijvend

 

contra-indicaties:

  • niet gebruiken tijdens de zwangerschap
  • niet inwendig gebruiken
  • mag uitwendig slechts een korte periode gebruikt worden

 

Veiligheid:
Ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xi-Xn-N: irritant voor ogen en huid; kan mogelijk allergische dermatitis veroorzaken. schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid langdurig spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
ingestie: braken vermijden, onmiddellijk een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.            

allergenen: limonen - eugenol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1280 / 201709 / Shiv / Bac
productnaam Kalmoesolie
land van herkomst India
INCI naam Acorus calamus
botanische naam Acorus calamus
synoniemen Oleum calami - Sweet Flag - Calamus - Sweet Root
farmacopoea CAS: 8015-79-0 / 84775-39-3 / Einecs: 283-869-0
kleur geel
geur warm houtig specerij-achtig
smaak scherp
consistentie helder
bereiding stoomdestillatie van de wortelstok