Home » Hysop - 10 ml.

Hysop - 10 ml.

€ 24,95

Hysop - 10 ml.

€ 24,95

Botanische naam: Hyssopus officinalis

Land van herkomst: Frankrijk

■ bloeddruk

■ winderigheid

■ tonsillitis

Hysop olie is bevorderend voor de spijsvertering, vooral bij vette spijzen en is slijmoplossend. Algemeen te gebruiken bij hoest en aandoeningen van de luchtwegen. In de aromatherapiediffuser stimuleert Hysop olie de geest en versterkt het concentratie vermogen. In de aromatherapie wordt Hysop olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • kneuzingen
  • blauwe plekken
  • eczeem
  • wonden
  • lage- en hoge bloeddruk
  • hoest
  • griep
  • verkoudheid
  • astma
  • slijmvliesontsteking
  • tonsillitis
  • bronchitis
  • vastzittende hoest
  • hooikoorts
  • koortsuitslag
  • keelpijn
  • maagkrampen
  • indigestie
  • witte vloed
  • trage spijsvertering
  • reumatische aandoeningen
  • (over)vermoeidheid
  • angst
  • stress
  • hysterische aanvallen
  • winderigheid

 

Contra-indicaties:

  • licht toxisch; matig gebruiken
  • vermijden tijdens zwangerschap
  • niet gebruiken bij hoge bloeddruk en epilepsie

 

Veiligheid:
vloeistof en damp ontvlambaar; stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kans op darmirritaties; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten spoelen met water of melk.
huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie braken vermijden; melk of norit toedienen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1230 / 201710 / Shiv / Aro
productnaam Hysop olie
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Hyssopus officinalis
botanische naam Hyssopus officinalis var. decumbens
synoniem
farmacopoea CAS: 84603-66-7 / Einecs: 283-266-2
kleur bleekgeel
geur medicinaal kruidig
smaak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie bloeiend kruid (opbrengst van etherische olie is gering, slechts 0,3 tot 0,9%)
noot top noot
element vuur / lucht
ORAC waarde * 20900 µTE / 100g
chakra / kleur wortel, buik en solar plexus / violet

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700