Home » Helichryse - 10 ml.

Helichryse - 10 ml.

€ 69,95

Helichryse - 10 ml.

€ 69,95

Botanische naam: Helichrysum italicum

Land van herkomst: Balkan

■ dermatitis

■ leverklachten

■ aderontstekingen

Helicryse olie zou zeer geschikt zijn bij de behandeling van spierletsels en verstuikingen waarbij hematomen ontstaan omdat deze olie een bloedstolsels kan tegengaan. De olie is zelfs in staat oude bloedstolsels op te lossen. Door de anti-allergene werking nuttig bij huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. Helicryse wordt ook wel de Arnica onder de etherische oliën genoemd en wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • abcessen
  • blauwe plekken
  • acné
  • dermatitis
  • steenpuisten
  • ontstekingen
  • eczeem
  • spierletsels
  • verstuikingen
  • bloeduitstortingen
  • kneuzingen
  • herpes
  • neusverkoudheid
  • sinusitis
  • aderontstekingen
  • bacteriële infecties
  • griep
  • koorts
  • verkoudheid
  • zenuwpijn
  • lethargie
  • stress
  • aambeien
  • aanleg voor spataderen
  • astma
  • bronchitis
  • rosacea
  • slijmvorming
  • allergische huiduitslag
  • mediteren
  • te hoge bloedsuikerspiegel
  • leverklachten
  • een betere doorbloeding
  • littekens
  • psoriasis

 

Contra-indicaties:

  • neurotoxisch; voorzichtigheid geboden voor personen die gevoelig zijn voor ketonen
  • spaarzaam en niet langdurig gebruiken
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap
  • niet gebruiken bij kinderen

 

Veiligheid:
vloeistof en damp ontvlambaar; stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kans op darmirritaties; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten spoelen met water of melk.
huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie braken vermijden; melk of norit toedienen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen - nerol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1220 / 201710 / Bac / Th / Shiv
productnaam Helicrysum olie
land van herkomst Balkan
INCI naam Immortelle
botanische naam Helichrysum italicum
synoniem Immortelle, Strobloem, Helichrysum angustifolium
farmacopoea CAS: 90045-56-0 / Cas: 50-5113-01 /
Einecs: 289-918-2 Einecs: 289-918-2
kleur helder bleekgeel
geur sterk kruidig
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie bloemtoppen
noot basis noot
element water / vuur
ORAC waarde * 1740 µTE / 100g
chakra / kleur solar plexus / geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700