Home » Engelwortel - 10 ml.

Engelwortel - 10 ml.

€ 82,95

Engelwortel - 10 ml.

€ 82,95

Botanische naam: Angelica archangelica

Land van herkomst: Nepal

■ artritis

■ aambeien

■ zelfvertrouwen

Engelwortelolie heeft naar de mening van vooraanstaande aromatherapeuten antiseptische en antibacteriële eigenschappen en zou tevens schimmelwerend zijn. In de aromatherapie wordt engelwortenolie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • verstopte huid
  • psoriasis
  • artritis
  • jicht
  • reuma
  • oedeem
  • bronchitis
  • hoesten
  • verkoudheid
  • bloedarmoede
  • vermoeidheid
  • spijsverteringsproblemen
  • verstopping
  • aambeien
  • hartkloppingen
  • slecht slapen
  • geelzucht

 

contra-indicaties:

  • fototoxisch
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap
  • niet gebruiken bij diabetes
  • niet gebruiken bij baby`s en kinderen

 

Veiligheid:
vloeistof en damp ontvlambaar; stabiele vloeistof, schokbestendig, contact met slijmvliezen en huid vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie, kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten spoelen met water of melk.
huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie braken vermijden; melk of norit toedienen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1155 / 201709 / Bac/ Aro
productnaam Engelwortel olie, Angelica root oil
land van herkomst Slovenië
INCI naam Angelica root oil
botanische naam Angelica archangelica
synoniem Oleum Angelicae e radice
farmacopoea CAS: 8015-64-3 / Einecs: 283-871-1
kleur helder geel tot lichtbruin
geur aarde-peperachtig, bitter aromatisch, organoleptisch
smaak kruidig bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie gedroogde wortels
noot hartnoot
element aarde / vuur
chakra / kleur hart / groen