Home » Copaiba - 10 ml.

Copaiba - 10 ml.

€ 12,95

Copaiba - 10 ml.

€ 12,95

Botanische naam: Copaifera officinalis

Land van herkomst: Brazilië

■ ingewand infecties

■ huidontstekingen

■ koude rillingen


EIGENSCHAPPEN

In de literatuur is geen traditioneel gebruk van de Copaiba olie gedocumenteerd. Copaiba ethrische olie is een krachtig ontstekingsremmend middel, bactericide, wond helend, slijmoplossend en stimulerend (op urinewegen en longen).

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft Copaiba etherische olie een aangename, lichte harsgeur die met name zeer goed te mengen is met Patchouli. Ook zoete oliën als Roos, Jasmijn, Vanille en Ylang Ylang gaan goed samen met Copaiba. Via verstuiving is deze olie in te zetten bij bronchitis en andere luchtwegontstekingen. Ook bij ontstoken neusslijmvliezen (catarre) geeft Copaiba etherische olie goede resultaten. Vooral als de olie via een stoombad geïnhaleerd wordt.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Door de sterke ontstekingsremmende kwaliteiten kan Copaiba ingezet worden bij huidontstekingen (bijv. acné) en slecht helende zweren. Copaiba olie ondersteunt de lymfestroom.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Copaiba is in het bad goed te gebruiken bij luchtweginfecties, aambeien en ontspannend bij stress.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 8% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 10 druppels in een vol bad.

In een stoombad

Maximaal 3 druppels.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Bij lage dosering is Copaiba etherische olie non-toxisch en niet irriterend op de huid. Wel is er een kleine kans dat de olie sensibiliserend werkt. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld netelroos kan ontstaan. (De kans hierop is echter groter bij de ruwe balsem dan bij de etherische olie). Te hoge doseringen kunnen aanleiding geven tot misselijkheid en diarree.

 

WAARSCHUWINGEN

Vermijd gebruik op een gevoelige en beschadigde huid.

 

 

CONTRA-INDICATIES

Wordt bij gebruik van kleine hoeveelheden (< 5 ml.) door FDA als veilig beschouwd; kan echter bij regelmatig puur gebruik huidirritaties veroorzaken

 

WERKT GOED I.C.M.

Copaiba etherische olie laat zich goed combineren met alle Citrus- en Zoete oliën, Lavendel, Lavandin, Wierook en Mirre.

 

AROMATHERAPIE

Copaiba etherische olie heeft wetenschappelijk gedocumenteerde ontstekingsremmende, antibacteriële, pijnstillende en stimulerende eigenschappen en wordt in aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij ademhalings-problemen zoals bronchitis, sinusitis, slijmvorming, keelpijn, tonsillitis, bloed-uitstortingen, pijnlijke spieren en gewrichten, huidaandoeningen, ingewandinfecties, aambeien, koude rillingen, verkoudheid, hoesten, blaasonsteking, stress, insecten beten/steken.

 

Veiligheid:
brandbaar, stabiele vloeistof, schokbestendig. schadelijk voor de gezondheid bij verslikken. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu, grondwater, water, grond afvloeien.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid langdurig spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie: mond spoelen, braken vermijden, onmiddellijk een arts waarschuwen.      

allergenen: limonen

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on'-producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100,00%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100,00%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E0170 / 18-0915 / Shiv / Aro
productnaam Copaiva balsamoil / Para balsem
land van herkomst Brazilië
INCI naam Copaifera officinalis
botanische naam Copaifera officinalis
synoniem
farmacopoea CAS: 80002-55 - CAS: 8013-97-6 / Einecs: 232-288-0
entspricht DAB 6 entspricht DAB 6
kleur bleek geelgroen
geur balsemiek peper/houtachtig
smaak karakteristiek
consistentie helder licht stroperig
bereiding stoomdestillatie van de hars
noot middelnoot
chakra / kleur solar plexus / geel