Home » Ciste Roos - 10 ml.

Ciste Roos - 10 ml.

€ 16,95

Ciste Roos - 10 ml.

€ 16,95

Botanische naam: Cistus labdaniferus

Land van herkomst: India

■ rimpels

■ littekens

■ mentale uitputting


EIGENSCHAPPEN

Er is geen traditioneel gebruik van Ciste Roos etherische olie gedocumenteerd. Ciste Roos is sterk anti viraal, expectorant (slijmoplossend), samentrekkend en een stof die de bloedstolling vertraagt (een ‘blauwe plekken’ olie). De olie is een neurotonicum; reguleert de parasympathicus. Onverdunde Ciste Roos etherische olie ruikt zeer sterk en bitter. Sterk verdund met bijvoorbeeld Amandel basis olie ontwikkelt zich de warme, erotische roosachtige geur. Ciste Roos olie werkt antiseptisch, adstringerend en toniserend. Bovendien is het een hele goede toevoeging aan crèmes voor de verzorging van acné, vette en ontstoken huid, vooral bij meisjes in de puberteit.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider kan Ciste Roos etherische olie ingezet worden bij slapeloosheid en nerveuze onrust. Ciste Roos kan puur in de diffuser gedruppeld worden, maar kan ook goed gemengd worden met bijvoorbeeld Lavendel, Salie en Scharlei maar ook dennen- en citrus oliën kunnen prima met Ciste Roos vermengd worden. Via verstuiving is Ciste Roos etherische olie een ondersteuning bij bronchitis en kinkhoest vanwege de slijmoplossende eigenschappen. Omdat Ciste Roos anti virale kwaliteiten bezit (een ideale olie bij kinderziekten), is de olie goed te verdampen bij ziekten als waterpokken, mazelen, roodvonk en kinkhoest.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging is Ciste Roos in te zetten bij wond-heling en droogt het puistjes uit. Dat maakt Ciste Roos een sterk middel bij acné. Ook bij diabetes wonden is Ciste Roos een goede hulp. Een massage olie met Ciste Roos verbetert de lymfe-drainage.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen.

In te zetten bij luchtweg- en virale (kinder)infecties en ondersteunend bij auto immuunziektes: reumatoïde polyartritis en multiple sclerose (MS).

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur, puur of gemengd met andere oliën.

Op de huid

Maximaal 8% bij volwassenen; bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 15 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Ciste Roos is bij aangehouden doseringen niet toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. Omdat Ciste Roos formeel niet getest is, is gebruik op een gevoelige en/of beschadigde huid af te raden.

 

WAARSCHUWINGEN

Alleen verdampen tijdens de zwangerschap.

 

CONTRA-INDICATIES

Niet op de huid gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

 

WERKT GOED I.C.M.

Ciste Roos etherische olie is uitstekend te combineren met: Bergamot, Gember, Lavendel, Salie, Sharlei, Pompelmoes, Litsea, Palmarosa, Sandelhout, Roos, Jasmijn, Wierook, Mirre, Cypres, Jeneverbes, en Koriander. Sowieso met alle dennen- en citrus oliën.

 

AROMATHERAPIE

Ciste Roos etherische olie heeft naar de mening van deskundigen anti bacteriële eigenschappen en vermindert ontstekingen. De olie wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij acné, rimpels, hoesten, bronchitis, verkoudheid, neusverkoudheid, ontstoken neusslijmvliezen, littekens, wonden, mentale uitputting, depressies.

In een goede basis olie te gebruiken bij de verzorging van psoriasis, chronische huidziekten, etterende wonden, gezwellen en eczeem.

Als toevoeging in massage olie worden goede resultaten bij lymfedrainage bereikt.
Samen met Ravensara, Eucalyptus en Wierook kan Ciste Roos toegevoegd worden aan mengsels voor de behandeling van typische luchtweg-problemen.

 

Veiligheid:
vloeistof en damp brandbaar; stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kans op darmirritaties; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten spoelen met water of melk.
huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie braken vermijden; melk of norit toedienen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E0527 / 18-0709 / Shiv / See91
productnaam Labdanum resinoid
land van herkomst India
INCI naam Labdanum resin
botanische naam Cistus labdaniferus
synoniem Labdanum resinoid
farmacopoea CAS: 84775-64-6 / Einecs: 283-893-1
kleur roodbruin
geur zoet balsemiek
smaak wrang
consistentie vloeibaar boven 25° C
bereiding gewonnen uit de gom
noot middel-hartnoot
element aarde / vuur
ORAC waarde * 3,860 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus en derde oog / goudbruin

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700