Home » Ajowan - 10 ml.

Ajowan - 10 ml.

€ 6,95

Ajowan - 10 ml.

€ 6,95

Botanische naam: Trachyspermum copticum

Land van herkomst: India

■ astma

■ spasmen

■ parasieten


EIGENSCHAPPEN

Er zijn geen traditionele eigenschappen van Ajowan etherische olie gedocumenteerd. Door het hoge gehalte aan thymol bezit Ajowan etherische olie een krachtig anti-septische werking. De olie is sterk ziektekiemdodend (tegen bacteriële, virale en parasitaire infecties) en werkt als een carminativum (windverdrijvend middel). Ajowan etherische olie wordt gezien als een algemeen tonicum. Thee van het kruid werkt zweetbevorderend.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft Ajowan etherische olie een pittige geur die de vermoeide en trage mens stimuleert. Inhalering van Ajowan etherische olie is aan te raden bij kou, verkoudheid, griep en luchtwegklachten (bronchitis). Het hoge thymolgehalte zorgt voor het doden van ziektekiemen in de lucht.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Ajowan etherische olie stimuleert de bloedsomloop en is in te zetten bij kou en griep.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 3% bij volwassenen; bij plaatselijk gebruik.

In bad

Alleen na overleg met een ervaren natuurgeneeskundige .

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Er is nauwelijks testliteratuur beschikbaar over Ajowan etherische olie. Mogelijke sensibilisatie en huidirritatie door het hoge thymolgehalte. Vermijd de olie daarom op een gevoelige en beschadigde huid en de slijmvliezen.

 

WAARSCHUWINGEN

Tijdens zwangerschap: alleen verdampen, niet op de huid of inwendig gebruiken. Niet gebruiken bij baby’s en kinderen. Niet gebruiken op gevoelige en/of beschadigde huid.

 

CONTRA-INDICATIES

  • spaarzaam toepassen.
  • kan bij puur gebruik ernstige huidirritaties veroorzaken.
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap, bij baby`s en kleine kinderen.

 

WERKT GOED I.C.M.

Ajowan etherische olie kan goed gemengd worden met Bergamot, Citroen, Limoen, Litsea, Citroengras, Melisse, Pompelmoes, Tea Tree en Tijm.

 

AROMATHERAPIE

De aromatherapie is van mening dat Ajowan etherische olie een krachtige antiseptische en kiemdodende olie is die om zijn sterk irriterende werking zeer voorzichtig toegepast moet worden. In de aromatherapie wordt Ajowan etherische olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij; spasmen, artritis, reuma, hoesten, astma, bronchitis, slijm-vorming, schimmelinfecties, bacteriële en virale infecties, parasieten, wratten.

Als spierontspanner max. 10% toevoegen aan massage oliën bij krampen. Bij slechte doorbloeding spaarzaam toevoegen aan stimulerende huid oliën. Voor gebruik eerst testen.

 

Veiligheid:
Ontvlambaar; stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kans op darmirritaties; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
Oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten spoelen met water of melk.
Huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie braken vermijden; melk of norit toedienen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E3010 / 18-0815 / Shiv
productnaam Ajowan olie
land van herkomst India / Gujarat en Rajasthan
INCI naam Trachyspermum copticum
botanische naam Trachyspermum copticum
synoniem Carum ajowan - Ammi copticum - Carum copticom
farmacopoea CAS: 8001-99-8
kleur bleekgeel
geur kruidig scherp, tijmachtig
smaak bitter, scherp
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van gekneusde zaden
(zaden bevatten 2½ tot 5% etherische olie) (zaden bevatten 2½ tot 5% etherische olie)
noot topnoot
element aarde / vuur
ORAC waarde *
chakra / kleur wortel chakra / geel-groen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700