Home » Bijvoet - 10 ml.

Bijvoet - 10 ml.

€ 13,95

Bijvoet - 10 ml.

€ 13,95

Botanische naam: Artemesia vulgaris

Land van herkomst: Frankrijk

nervositeit

■ slapeloosheid

■ vermoeide voeten


EIGENSCHAPPEN

In het algemeen is Bijvoet etherische olie een stimulerende olie en een sterk tonicum (vooral voor de baarmoeder); het is een krachtig emmenagogum (middel om de menstruatie op gang te brengen); het is een parasietdodend middel (ascaris (spoelworm), oxyuris (aarsmade)) en zou slijmoplossend werken (mucolyticum).

 

TOEPASSINGEN

Bij verstuiving

In een geurverspreider verspreidt Bijvoet etherische olie een pittige, iets bittere geur die typisch is voor de aan-wezige thujon. Bijvoet etherische olie kan puur in de diffuser maar is voor de geur veel beter om te mengen met andere oliën. Het gedroogde kruid kan worden gebruikt om de menstruatie-cyclus te reguleren en/of om de men-struatie op gang te brengen.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Eén of meer druppels naar eigen voor-keur, puur of gemengd met andere oliën.

Op de huid

Maximaal 1% bij volwassenen, bij plaat-selijk gebruik.

In bad

Maximaal 1-2 druppels, vermengd met een emulgator in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Getest in lage doses is Bijvoet etherische olie niet irriterend en niet sensibiliserend. Inwendig werkt Bijvoet etherische olie sterk toxisch! In hoge doses werkt Bijvoet etherische olie aborterend.

 

WAARSCHUWINGEN

Bijvoet etherische olie mag niet inwen-dig gebruikt worden! Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en ook niet bij kinderen en baby’s. Uitwendig gebruik van Bijvoet etherische olie is enkel aan te raden na overleg met een ervaren natuurgeneeskundige.

 

CONTRA-INDICATIES

  • oraal giftig door het hoge thujon gehalte.
  • abortief.
  • voorzichtig toepassen; kan huid en slijmvliezen irriteren.
  • niet gebruiken bij baby`s en tijdens de zwangerschap.

 

WERKT GOED I.C.M.

Bijvoet etherische olie kan goed gecombineerd worden met Ceder, Den, Eikenmos, Kamille, Kardamom, Lavandin, Lavendel, Patchouli, Rozemarijn, Salie, Scharlei en Venkel.

 

AROMATHERAPIE

In de aromatherapie wordt Bijvoet etherische olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij pijn en krampen voor en tijdens de menstruatie (bij vertraagde of onregelmatige periode met pijn; vaak is het bloed donker van kleur en dik, zelfs klonterig), luchtweginfecties zoals griep en verkoudheid met koorts die afgewisseld wordt door rillingen, verdrijft de koorts bij luchtweginfecties: hij is vooral geschikt voor een verder gevorderd stadium van verkoudheden waarbij de koorts en rillingen niet meer gelijktijdig optreden, maar waar periodes van koorts worden afgewisseld door periodes van rillingen, stimuleert de galblaas en de lever bij de productie en afscheiding van gal, anti-parasitair (spoelwormen in het darm-kanaal) en is insecten werend (verdrijft muggen). Deskundigen zijn van mening dat Bijvoet etherische olie anti-reumatische, antibacteriële, anti-fungale en antivirale eigenschappen heeft. Daarnaast heeft de olie door het hoge thujon gehalte een abortieve werking. In de aromatherapie kan bijvoet olie o.a. worden ingezet bij stoornissen in de menstruatie, hik, vermoeide voeten, vallende ziekte, krampen, wratten, nervositeit, slapeloosheid en worminfecties.

 

Veiligheid:
Ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Bij verbranding ontstaan koolmonoxide en carbondioxide, giftige dampen. Niet inademen. Buiten bereik van kinderen houden.
Xi-Xn-N: irritant voor ogen en huid; kan mogelijk allergische dermatitis veroorzaken. schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid langdurig spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie braken vermijden, onmiddellijk een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.    

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1805 / 18-0725 / Aro
productnaam Bijvoet olie, Mugwort oil
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Artemesia vulgaris
botanische naam Artemesia vulgaris
synoniem Oleum artemisia
farmacopoea CAS: 8008-93-3 / 84775-45-1 /
Einecs: 283-874-8 Einecs: 283-874-8
kleur bleekgeel
geur kamferachtig, kruidig
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie
noot middennoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 11900 µTE / 100g
chakra / kleur wortel-, buik- chakra / geelgroen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700