Home » Berkenteer - 10 ml.

Berkenteer - 10 ml.

€ 9,95

Berkenteer - 10 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Betula verucosa

Land van herkomst: Canada

■ cellulitis

■ puistjes

■ nierkwalen


EIGENSCHAPPEN

Berkenteer olie staat vooral bekend om haar huid- en haarverzorgende eigenschappen; acute en chronische huid-aandoeningen, zoals droge huid, schrale huid, eczeem, psoriasis, (nazorg van) brandwonden, haartonicum en algemene haarzorg. Berkenteer etherische olie wordt ook veel gebruikt om haar vocht afdrijvende en infectiewerende werking; verdrijft urinezuur (opbouw van urinezuren kan leiden tot nierstenen en jicht) en drijft overtollig vocht af (oedeem), helpt bij ontgifting (algemene detoxificatie) en bij ontslakking (overgewicht) en is effectief bij cellulitis. Bij spieren en gewrichten: verdrijft ophopingen van vocht en urinezuur in spieren en gewrichten met pijn (vooral jicht) Berkenteer etherische olie werkt ook zweet afdrijvend en helpt bij het omlaag brengen van koorts. Door de desinfecterende eigenschappen van Berkenteer etherische olie wordt de olie ook effectief bevonden bij de bestrijding van schimmels en schimmelsporen in een ruimte. Daarnaast is Berkenteer etherische olie antiseptisch; voorkomt infecties van wonden, snijwonden, insectenbeten en huidirritaties. Ook wordt de olie veel gebruikt als insectenwerend middel.

Berkenteer etherische olie verhoogt de zintuiglijke waarneming, hij stimuleert de talgklieren en wordt veel gebruikt in de aanmaak van cosmetische en medicinale zeep en zalf voor dermatologische doeleinden.  Berkenteer etherische olie bevat betulinezuur, een chemisch component dat veelvuldig voorkomt in de bast van de berk, wordt wetenschappelijk onderzocht op zijn tumorbestrijdende eigenschappen.

 

TOEPASSINGEN

Zie dosering.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Eén of meer druppels naar eigen voorkeur, puur of gemengd met andere oliën.

Op de huid

1 druppel per theelepel basis olie.

In bad

1 tot 2 druppels olie vermengd met een emulgator in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Neem de aanbevolen dosering strikt in acht!

 

WAARSCHUWINGEN

Zie contra-indicaties.

 

CONTRA-INDICATIES

  • gebruik berkenteer olie met mate en alleen voor uitwendig gebruik.
  • niet gebruiken bij zwangerschap.
  • niet gebruiken bij jonge kinderen.
  • niet gebruiken i.c.m. bloedverdunnende medicijnen.
  • vermijden bij gebruik van aspirine.
  • niet gebruiken bij hemophilia.
  • niet gebruiken bij (geschiedenis van) epilepsie.

 

WERKT GOED I.C.M.

Berkenteer etherische olie kan goed gecombineerd worden met Citrus- en Munt oliën, Basilicum, Cananga, Benzoë, Jasmijn, Kamille, Lavendel, Rozemarijn en Sandelhout.

 

AROMATHERAPIE

Berkenteer wordt in antiroos shampoo`s gebruikt en is bijzonder werkzaam bij reumatische aandoeningen, huidproblemen en nier problemen. Berkenteer wordt ook in bescheiden mate toegepast als geurstof in manlijke parfums en aftershaves. In de aromatherapie kan berkenteer o.a. ter ondersteuning worden ingezet bij roos, reumatische pijnen, artritis, spierpijn, eczeem, psoriasis, onreine huid, wondjes, puistjes, cellulitis, oedeem, corpulentie, steenpuisten en nier kwalen. 
Berkenteer stimuleert de bloedsomloop en is een uitstekend ontstekingswerend en koortswerend middel.

 

Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig, dampen schadelijk voor de luchtwegen, bij verslikken kans op longschade. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; niet carcinogeen; schadelijk voor de gezondheid, niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen onmiddellijk verwijderen, open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en/of wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie braken stimuleren en een arts waarschuwen. Verpakking of etiket tonen.

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1038 / 18-0810 / Shiv
productnaam Berken olie
land van herkomst Canada
INCI naam Betula pendula
botanische naam Betula lenta
synoniem methylsalicylat
farmacopoea CAS-Nr.: 84012-15-7 / Einecs: 281-660-9
kleur helder bleek geel
geur karakteristiek, organoleptisch
smaak karakteristiek
consistentie vloeibaar
bereiding destillatie van de schors