Home » Etherische oliën


Interesse in het gebruik van etherische oliën?

LEES ONDERSTAANDE EERST GOED!

 

Er zijn tegenwoordig té veel BLOGS en websites die doen alsof etherische oliën in de categorie ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’ vallen.

En dat is beslist niet waar!

Lees voor gebruik de bijsluiter of etiket, verdun altijd in een dragende olie en gebruik nooit essentiële oliën inwendig zonder advies van een professional. En dan bedoel ik een onafhankelijke aromatherapeut of natuurgeneeskundige en geen ongediplomeerde ambassadeur/verkoper van een multi-level-marketing (MLM) aromamerk! Zij beweren o.a. dat oliën waar waarschuwingssymbolen op vermeld zijn bij uitstek niet 100% natuurlijk is. Dit is absoluut niet correct! Deze waarschuwingen zijn door de EU verplicht gesteld. De Nederlandse wetgeving voert deze EU eisen uit, zodat het niet plaatsen strafbaar gesteld is!


Afbeelding: waarschuwingssymbolen

 


Betekenissen waarschuwingssymbolen:

  1. Gevaar voor irritatie
  2. Brandgevaarlijk
  3. Lange termijn gezondheidsschade
  4. Milieu-schadelijk
  5. Corrosief irriterend

Ik ben zelf ooit begonnen met het gebruiken van dōTERRA oliën. Uitstekende olie, maar ik vond het zelf te prijzig, evenals de mensen om me heen die ik graag ondersteuning met etherische olie wilde bieden. Daarnaast past de multi-level-marketing strategie niet bij mij. Ik heb gemerkt dat veel mensen de manier van verkoop erg pusherig vinden en ik kan hier niet in mee gaan. Ik ben me gaan verdiepen in etherische oliën, heb mijn basis diploma aromatherapie behaald en ben in gesprek gegaan met meerdere groothandels, die uitstekende kwaliteit etherische oliën leveren aan professionals zoals natuurgeneeskundigen, aromatherapeuten en wellness centra.

 

Van hen kreeg ik enorm veel informatie over de werking, toepassingen, eigenschappen en prijsverschillen tussen iedere olie. Ook inzage in de olie analyses is geen enkel probleem. Iedere vraag die ik stel wordt zorgvuldig en zeer uitgebreid beantwoord! Dit soort dingen mis ik zelf heel erg bij dōTERRA. Sterker nog, mijn vragen werden vaak niet eens beantwoord door zowel het bedrijf als mijn 'uplines'. Daarnaast heeft mijn groothandel mij erg geholpen wat regelgevingen betreft waardoor ik mijn eigen label kon realiseren! Naast de 130 pure etherische oliën, bestaat mijn assortiment tevens uit 50 parfum oliën, 24 basis oliën en 10 massage oliën. Binnenkort zal mijn assortiment uitgebreid worden met heerlijke samengestelde oliën!

 

Ik verkoop en maak gebruik van 2 verschillende soorten, 100% natuurlijke etherische oliën:

  • Mijn eigen merk etherische-, parfum-, basis en massage oliën die ik met grote zorg inkoop bij een erkende groothandel
  • De etherische oliën van dōTERRA

 

Waarom toch nog dōTERRA in mijn assortiment?

 

  1. omdat de oliën van dōTERRA een uitstekende kwaliteit heeft
  2. omdat ik mensen, die al bekend zijn met dōTERRA, de mogelijkheid wil bieden om aan deze olie te komen, zonder dat zij zelf een account hoeven te nemen

 

De enorme prijsverschillen tussen mijn eigen merk en dōTERRA zit 'm voornamelijk in de manier van verkoop (dōTERRA werkt uitsluitend op multi-level-marketing basis (MLM) en doneert daarnaast aan goede doelen. De groothandel waar mijn eigen merk vandaan komt, koopt veel groter in, maakt geen enkele reclame, heeft lage personeelskosten en hoeft geen bonussen uit te keren. Hierdoor zijn zelfs de verkoop-prijzen betaalbaar. Er zit echter geen enkel verschil in de kwaliteit tussen beide!


Zenergy Wellness