📦 BINNEN NEDERLAND ➡️ STANDAARD LAGE VERZENDKOSTEN € 4,95 🚚

🏠 Home » 🛒 Aromatherapiewinkel » Essentiële Oliën » Enkelvoudige Essentiële Oliën

Zenergy Wellness Enkelvoudige OliënIn de aromatherapie spreken we van een enkelvoudige olie wanneer er maar 1 soort olie gebruikt is; in Lavendel zit bijvoorbeeld dan ook niets anders dan Lavendel.  De blends (of: samengestelde oliën) zijn eveneens 100% etherische oliën, maar dan gemixt om bepaalde klachten te behandelen, waar dan meer dan 1 soort (enkelvoudige) olie voor nodig is.

 

Het uitgangspunt van aromatherapie is net zoals die van de natuurgeneeswijze: het opwekken en versterken van de levenskracht en zelfherstellend vermogen van de mens.

 

De etherische oliën reguleren hetgeen wat uit balans is geraakt. Ze werken in op lichaam en ziel. De belangrijkste eigenschap van de oliën is het in-evenwicht-brengende effect ervan op het lichaam.

 

De werking van de oliën zijn het meest effectief als de geuren prettig zijn. Ons lichaam [en met name het reukorgaan] kiest instinctief voor de geuren die ons lichaam op dat moment het meeste nodig heeft.

 

Etherische oliën hebben het vermogen om je tot in je diepste kern te raken als je de geur inhaleert/opsnuift. Hoe kan dit? Ons reukorgaan zit in onze hersenen, in het limbische systeem. Onze oer-hersenen, het oudste gedeelte van onze hersenen. In dit gedeelte zitten bewuste en onbewuste herinneringen opgeslagen.

 

Het limbische systeem is ook de zetel van al onze instincten en emoties. Door het contact met de etherische olie kunnen lang vergeten herinneringen en de daarbij behorende emoties weer bewust worden. Dit kan binnen een therapeutische context zeer helend werken.


Daarnaast hebben etherische oliën een aantal algemene eigenschappen: De meeste oliën zijn een anti-septicum (bacterie dodend), ze remmen de bacteriegroei en hebben vaak een anti virale werking (werkzaam tegen een virus).

START SET VOORDELIG AANSCHAFFEN?

Uitverkocht

Start Set

€ 37,75 € 32,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Start Set

€ 37,75 € 32,50

Etherische Olie